DÍJAK

ELISMERÉSEK

KING HOUSE 

ÉVSZAKOK PÁLYÁZATÁNAK DÍJA 

Féltő október / Jealous october / Chronos sorozat

Mérete: 100 x 100cm / olaj - vászon / oil on canvas

Féltő október - a CRONOS sorozatból. Az idő és a szépség mulandósága a kép alap témája. A mozdulat a megóvásra való törekvésre, a megtartásra - és a megőrzésre irányul - ami persze lehetetlen.

A szépség elmúlik az idővel -

október egy figyelmeztető hónap, hogy lassan itt az év végi elszámolás ideje. Az utolsó rózsák is lehullajtják szirmaikat és hiába minden: a születés - kinyílás - és elmúlás kozmikus körforgását a szándék nem befolyásolhatja. Amit megragadhatunk az a pillanat. Bármely hónap legyen is az mindegyikből a legszebb pillanatot óvhatjuk csak meg. Amelyik ránk tekint.

Olaj - vászon - keretben 110 x 110 cm.

https://www.kinghouseartgallery

.

Az "ÉVSZAKOK" művészeti versenye arra szólította fel az alkotókat, hogy 2020 decemberétől 2021 januárjáig világszerte osszák meg érzéseiket az év egy vagy több évszakával kapcsolatban.

"Az év adott évszakában mindig van valami, ami vonzza az embereket, és várakozásra, késleltetésre vagy rettegésre készteti őket. Télen lehet a szürke és hidegebb ég, a fehér hó, a bőrrel való érintkezés szükségessége és a hosszabb sötétebb éjszakák. Tavasz folyamán ezek lehetnek a virágok, a színek, a melegebb és boldogabb napok ígérete. Nyáron megvan a meleg, az extra napfény és esetleg egy fényes, cserzett bőrszín, amely hozzá illik. És az ősz, meleg sárga és narancs színekkel és a változások hűvös érzésével telítve a levegőben."

A King House büszkén jelenti be az "Évszakok" művészeti versenyünk elődöntőit, akik immár az alábbi online kiállításunk szereplői. Tehetséges művészeink a világ minden tájáról - 26 különböző országból - érkeznek, és ez megmutatja, hogy az évszakok mit jelentenek számukra. Szeretettel várunk mindenkit erre a fantasztikus utazásra:

Huszonhat ország több mint 400 alkotása közül a legjobb húszban a döntősök között.