BIOGRÁFIA 

REZONANCIA

Dávid Norbert / művész - galéria vezető

A képzőművészet rajongójaként az alkotás szerelmese vagyok. Az elhívatásom a gyermekkoromra vezethető vissza. Azóta is megállíthatatlan vonzódás fűz a festészet a design, és a képzőművészet világa felé. 1997-ben Pécsett, a Janus Pannonius Tudományegyetem, Képzőművészet - festőművész szakán szereztem diplomát. Keserű Ilona, Valkó László, Pincehelyi Sándor, Bencsik István, Serbakov Tibor mesterek keze alatt sajátítottam el a legfontosabb tudnivalókat. Alkotásaim - Zalaegerszegen, Győrben, Pécsett, Mohácson, Dunaújvárosban, Cardiffban , Sussexben, Londonban, NewYorkban, Budapesten és Brüsszelben nyíló kiállításokon voltak láthatók. Jelenleg Budapesten a Falk Miksa utcában állandó kiállításon láthatók festményeim és alkotásaim.  


REZONACIA

A Rezonancia Tér mint művészi koncepció, egy tematikusan épülő életmű szemlélet kibontakozása. Személyes reflexió a belső tudat és a külső világ változásainak kapcsolódására és fejlődésére. Mély és elkötelezett hit a folyamatos művészi benyomás megörökítésére, ugyanakkor érzékeny reakciók a természet, valamint a világ dinamikájának absztrakt bemutatására. Folyamatos keresés a megismerésre, - és tiszta őszinte válaszadás a felfedezésekre, - és az ebből fakadó felismerés visszacsatolása az önelemzés szintjeire.

Nem csak önmegismerés, hanem kísérlet a tudat és az érzékek kitágításának világára a művészet erejével.

A világ impulzusainak több dimenziós feldolgozása ami egyszerre visszatekintés a múltba ugyanakkor kutatás a jövőben úgy, hogy közben a pillanat jelenében megvalósul a felerősítés, azaz Rezonancia. Ebből születik az absztrakció dinamikája.

A Rezonancia tér, mint önálló kiállítási téma tehát három nagy szerkezeti egységre osztható. Ez a hármas felosztás szervesen kapcsolódik a művészeti koncepcióhoz, megközelítésmódhoz és alkotási folyamathoz.


1. Az első szerkezeti egység a "Reneszánsz elmélkedései", amely lehetőséget ad korunk nagy kérdései - felfedezések, háborúkból eredő pusztítások, új világok és érzések születése - közötti eligazodásra.

2. A második szerkezeti egység az "Örökkévalóság pillanata", mivel az örökkévalóság nem más, mint a természet megismételhetetlen pillanatainak sorozata, amelyek körülvesznek bennünket és egyszeri létünket ebben a törékeny természetben - Örök tavasz, Emlékező ősz, Szenvedély színei.

3. A harmadik szerkezeti egység a "Tér hangjai", ahol a személyes reflexió feloldódik a szélesre nyíló kozmoszban, ahol a belső én és a külső világ közötti változások kölcsönhatásai kényszer és korlátok nélkül érvényesülnek - kinyílik az egész kozmosz. velünk és körülöttünk, így felébred az univerzum vagy tágabb középpontjában a viharzó galaxisok


KIÁLLÍTÁSOK

2022 - TALENTED ART FAIR - Brighton - UK

2022 - BSLAW RESIDENCE HOME GALLERY - Brüsszel

2022 - HUMAN GOLD - Thoresby Park - UK

2021 - London New Artist Fair

2021 - Manhattan Piano canvas / NewYork

2020 - HUMAN GOLD - kiállítás - Sothwell Minster Katedrális  / UK - csoportos kiállítás

2018 - 2020  SUSSEX ART FAIR / ARTISTS' EYES / Magyar tájak / Thoresby Galéria /  Notingham - LIGHTS - COLOURS - FORMS / ART FAIR EAST Norwich.

2013 - 2017 Dávid Art Galéria  / Budapest

2011 - 2012 MŰCSARNOK és GALÉRIA 

1991 - csoportos kiállítás, Pécs, MŰVÉSZETEK HÁZA

1988 - egyéni kiállítás, Zalaegerszeg, Zsinagóga

1988 - egyéni kiállítás, Győr


Elérhetőségek:

TELEFON: + 36 31 789 34 17

GALÉRIA: 1055 BUDAPEST, Falk Miksa u. 6.

WEBOLDAL: https://www.davidgallery.hu/

WEBOLDAL: https://www.bslawresidence.com/

ÉLET ERŐ EXPO: https://www.artsteps.com/view/6267b3f858ac452825abe6b9

MŰVÉSZETI EGYESÜLET: https://www.fineartscap.com/

FACEBOOK SZEMÉLYES: https://www.facebook.com/norbert.david.946/

FACEBOOK GALÉRIA: https://www.facebook.com/davidgallery.bp

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/davidfineartbudapest/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=qrNoZ8-OWvw&t=2s